Yanmar YT 347 / 359 I-HMT

 • Efficiënte direct ingespoten 3 cilinder common rail dieselmotor
 • EGR systeem met roetfilter (stage 5 emissienormen)
 • Vierwielaandrijving
 • I-HMT vario transmissiesysteem (unieke traploze transmissie!)
 • 2 pedaal I-HMT systeem met electro cruise control
 • Stuurbekrachtiging
 • Midden- en achteraftakas
 • Geïntegreerde kruishandle voor voorlader of fronthef
 • 2x dubbelwerkend ventiel met zweefstand
 • Grote bodemvrijheid
 • 29 km/h rijsnelheid
 • Rolbeugel en verlichting
 • 2 jaar fabrieksgarantie
Vergelijk

Beschrijving

De  Yanmar YT 3 serie tractor is een prachtig vormgegeven luxe uitgevoerde compacttractor. Deze tractor is voorzien van de nieuwste model Yanmar common rail dieselmotor die is uitgevoerd met een EGR systeem en roetfilter om te voldoen aan de  stage 5 emissienormen.

De YT 3 serie tractoren kunnen geleverd worden met diverse uitrustingsmogelijkheden zoals middenmaaidek, fronthefinrichting, voorlader, etc.. De tractoren zijn standaard uitgevoerd met motorvermogens van 47 of 59 pk. De tractoren zijn standaard voorzien van de door yanmar in eigen huis ontwikkelde unieke I-HMT transmissie, deze transmissie is uniek en een wereldprimeur voor tractoren onder de 60 pk.

I-HMT Vario transmissie

Uniek in dit segment is de door Yanmar in eigen huis onwikkelde I-HMT vario transmissie. Deze transmissie zorgt voor een traploze transmissie van 0 tot 100% snelheid ongeacht het motortoerental (vermogen is echter wel benodigd). Dit betekent dat motortoerental ,rijsnelheid en aftakassnelheid niet aan elkaar gekoppeld zijn zoals een conventionele tractor en dit maakt het dat het mogelijk is te werken in het meest efficiënte motortoerental, hiermee kan brandstof bespaard worden en elke gewenste snelheid gekozen worden.

De I-HMT transmissie is uitgevoerd met een A en B keuze die vooraf in de computer ingesteld kan worden. Deze voorkeurskeuze menu’s maken het mogelijk om met een druk op de knop te wisselen tussen een vooringestelde snelheid en motortoerental.

De I-HMT transmissie is uitgevoerd met schakelflippers onder het stuur om de keuze tussen vooruit en achteruit aan te maken, en met de rijhandle in de armleuning kan de tractor versneld of vertraagd worden. Wanneer de auto throttle voor transportwerkzaamheden in de 3e groep ingeschakeld is, bepaald de tractor zelf de hoeveelheid gas om tot de juiste snelheid te komen. Ook bij het remmen van de tractor is het niet nodig te koppelen, de I-HMT transmissie zorgt ervoor dat de aandrijving meeremt.

Compleet uitgevoerd

De Yanmar YT 3 serie is ontwikkeld voor de professionele gebruiker. De tractor is heeft een hoge rijsnelheid van 29 km/h, een vario traploze hydrostatische transmissie (de juiste snelheid voor elk werk), cruise control en het anti vibratie bestuurdersplatvorm dmv silent blocks. Dit maakt de YT 3 serie geschikt voor inzet in het openbaar groen, maneges, overheden kortom de professionele gebruiker die veel van zijn tractor verlangt.

De Yanmar YT 3 kan uitgevoerd worden met een originele Yanmar fabriekscabine voorzien van alle luxe. Deze cabine is uniek in zijn klasse met een geluidsniveau van 77 DB, standaard airconditioning, vlakke werkvloer, anti vibratie body en rondom volledig zicht.

Veelzijdig inzetbaar

De Yanmar YT 3 serie tractor is geschikt voor de professionele inzet voor bijv. het openbaar groen, maneges, overheden kortom de professionele gebruiker die veel van zijn tractor verlangt. De Yanmar YT 347 en 459 tractoren zijn uitermate geschikt om jaarrond te gebruiken voor diverse werkzaamheden.

Door inzet van de originele fabriekscabine is de tractor jaarrond een fijne werkplek, in de zomer koel met de airco aan en in de winter warm met een kachel en tijdens de regenachtige dagen droog en goed zicht door de achterruitverwarming en goede ventilator. De Yanmar YT 3 serie kan ook voorzien worden van een voorlader of een fronthef met frontaftakas om werktuigen vooraan de tractor te kunnen gebruiken, zoals een veegmachine, sneeuwblad, bladblazer en frontmaaier.

Kortom de Yanmar YT series kunnen jaarrond ingezet worden voor het zware professionele werk.

Categorie: Tag: